Υλικά
700 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
350 γρ. ταχίνι
400 γρ. ζάχαρη
500 γρ. χυμό πορτοκαλιού
200 γρ. σταφίδες
½ κ.γ. κανέλα
Ξύσμα από δυο πορτοκάλια
Βάζουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη με το χυμό και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. προσθέτουμε το ταχίνι, το ξύσμα, την κανέλα και ανακατεύουμε.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε τμηματικά στο μείγμα με τα άλλα υλικά. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Προσθέτουμε στο τέλος τις σταφίδες. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε μια λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και για 50 λεπτά περίπου. Όταν μπήξουμε ένα μαχαιράκι και βγει καθαρό , είναι έτοιμο το κέικ μας.
βγάζουμε από το φούρνο και μετά από 10 λεπτά ξεφορμάρουμε, αφήνοντας σε σχάρα να κρυώσει. Πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη ή σκεπάζουμε το κέικ με λιωμένη κουβερτούρα.
καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου