Υλικά
270 γρ. καλαμάρια κομμένα
250 γρ. μύδια
250 γρ. γαρίδες
300 γρ. ρύζι Καρολίνα
2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
600 γρ. νερό βραστό
2 σκ. σκόρδο
1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
Λίγο Μαϊντανό
1 φύλλο δάφνης
Λίγο θυμάρι
1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα καλαμάρια μαζί με το σκόρδο. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα καλά.
Όταν αλλάξουν χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, πιπεριές δάφνη, θυμάρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το ντοματακι το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε μέσα το νερό και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να βράσει για 8 με 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια. Σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι. Το πολύ σε 25 λεπτά είναι έτοιμη η παέγια μας. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου