Φτιάξτε και φέτος την δική σας λαγάνα.
Υλικά
Δόση για δυο λαγάνες
200 γρ. αλεύρι σκληρό
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
18 γρ. ξηρή μαγιά
250 γρ. νερό (χλιαρό)
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
Για το άλειμμα
4 κ.σ. νερό
1 κοφτή κ.σ. ζάχαρη
Σουσάμι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη τα δυο αλεύρια μαζί με το αλάτι. Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό νερό μαζί με τη μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά να δουλέψει η μαγιά και να αφρίσει.
Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση της λεκάνης που έχουμε τα αλεύρια και προσθέτουμε το μείγμα μαγιάς. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα χέρια μας. Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και κάνουμε δυο μπάλες. Τις αλείφουμε με λάδι και τις τοποθετούμε στην λεκάνη σκεπάζοντας με μεμβράνη και μια πετσέτα. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά περίπου να φουσκώσουν.
Τις ανοίγουμε με έναν πλάστη σε μέγεθος λαγάνας (λεπτές). Βάζουμε αντικολιτικο χαρτί σε ένα ταψί και τις τοποθετούμε μέσα. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τις αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστούν. Δημιουργούμε τρύπες με το δάχτυλο σε όλη την λαγάνα.
Ανακατεύουμε την ζάχαρη με το νερό και τις αλείφουμε με ένα πινέλο. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου έως να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Βγάζουμε τις λαγάνες από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου