Υλικά
Δόση για 35 κουλουράκια
800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
260 γρ. ζάχαρη άχνη
240 γρ. ηλιέλαιο
240 γρ. χυμό πορτοκαλιού
30 γρ. μπέκιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ, το χυμό πορτοκαλιού, ηλιέλαιο, ζάχαρη άχνη και ξύσμα πορτοκαλιών. Αναμιγνύουμε στο αλεύρι, το μπέκιν πάουντερ και τη σόδα.
Προσθέτουμε το αλεύρι μέσα στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ έως να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Κόβουμε 35 κομμάτια και πλάθουμε σε μπάλες. Τις πιέζουμε λίγο και τις βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου και ξεφουρνίζουμε. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου