Υλικά
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
200 γρ. γάλα
70 γρ. ζάχαρη
8 γρ. φύλ. Ζελατίνες
2 στικ βανίλιας
1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό για 5-8 λεπτά, τις ζελατίνες να μαλακώσουν.
Σε ένα κατσαρόλι ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, γάλα, ζάχαρη, βανίλια και το μέλι.
Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια.
Όταν αρχίσει να βράζει βγάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά. Στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας, τις ζελατίνες και τις προσθέτουμε στην κρέμα γάλακτος με το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσουν.
Γεμίζουμε σε φορμάικα και αφήνουμε στο ψυγείο 5 ώρες. Για να ξεφορμάρουμε βουτάμε για δευτερόλεπτα την φόρμα σε καυτό νερό ή πιέζοντας γύρω - γύρω τη φόρμα με τα χέρια μας. Σερβίρουμε με μέλι.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου