Υλικά
7 αβγά
200 γρ. μπέικον (κομμένο ψιλές λωρίδες)
200 γρ. μανιτάρια λευκά (κομμένα σε φέτες)
100 γρ. τυρί (τριμμένο της αρεσκείας μας)
200 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. φρέσκο γάλα
40 γρ. ελαιόλαδο
2 πατάτες (τριμμένες στο τρίφτη)
1 πιπεριά πράσινη (ψιλοκομμένη)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
1 καρότο (τριμμένο στο τρίφτη)
10 ντοματινια (κομμένα φέτες)
Λίγο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Αλάτι - Πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίβουμε στο τρίφτη τις πατάτες, τις πλένουμε να φύγει το άμυλο και τις στραγγίζουμε. Τρίβουμε στο τρίφτη και το καρότο. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. το μπέικον σε ψιλές λωρίδες.
Τα ντοματίνια σε φέτες και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι, την πιπεριά, το καρότο και τις πατάτες.
Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα έως να μαλακώσουν καλά και να γίνουν οι πατάτες. Βάζουμε άλλο τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε το μπέικον. Πριν γίνει τελείως, προσθέτουμε και τα μανιτάρια.
Προς το τέλος προσθέτουμε και τα ντοματινια. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον μαϊντανό το τυρί και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε ένα ταψί 24Χ36 αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μείγμα ομελέτας μέσα. Στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε στους 220 βαθμούς και για 20 λεπτά περίπου.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι κι αν βγει καθαρό είναι έτοιμη. Την κόβουμε όπως μας αρέσει. Είναι ότι πρέπει για το πρωινό, μεσημεριανό ή και βραδινό φαγητό.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου