Υλικά
300 γρ. κριθαράκι
μέτριο
500 γρ. χοιρινή πανσέτα
2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
70 γρ. ελαιόλαδο
300 γρ. σάλτσα ντομάτα
1 κ.γ. μπελτέ
Νερό ζεστό
κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κ.γ. πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε την πανσέτα σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε ένα βαθύ σκεύος σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το λάδι. Προσθέτουμε τα κομμάτια πανσέτας και σοτάρουμε από όλες τις πλευρές έως να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτα, μπελτέ, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε 2 με 3 λεπτά και προσθέτουμε το νερό μέχρι να καλύψει το κριθαράκι. Μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και για 30 – 40 λεπτά περίπου, έως να πάρει ένα ωραίο χρώμα από πάνω. Σερβίρουμε ζεστό, πασπαλίζοντας με τυρί τριμμένο από πάνω.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου