Υλικά
450 γρ. φύλλα
κρούστας
240 γρ. ινδοκάρυδο
250 γρ ηλιέλαιο
Σιρόπι
400 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
2 φλούδες λεμονιου
1 ξυλ. Κανέλας
Εκτέλεση
Ξεκινάμε βάζοντας σε ένα κατσαρόλι τα υλικά για το σιρόπι. Όταν ξεκινήσει ο βρασμός, αποσύρουμε μετά από 3 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ανοίγουμε πάνω στον πάγκο το πρώτο φύλλο και το αλείφουμε με ηλιέλαιο. Ρίχνουμε σε όλο το φύλλο το ινδοκάρυδο. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και συνεχίζουμε την διαδικασία με άλλα δυο φύλλα.
Τυλίγουμε σε μακρόστενο ρολό. Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα. Κόβουμε τα ρολα σε 2 εκατοστά και τα τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Τα αλείφουμε με ηλιέλαιο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και για 15 λεπτά περίπου ή έως να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε 1 ώρα
στο ταψί να ποτίσουν καλά και τα βγάζουμε σε πιατέλα. Τέλος τα πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου