Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Πως ξεκοκαλίζουμε και μαρινάρουμε μπούτια κοτόπουλου για ψήσιμο στα κάρβουνα.

Υλικά για την μαρινάδα

 

100 γρ.  ελαιόλαδο

20 γρ.  ξύδι μπαλσάμικο

50 γρ.  μέλι

50 γρ.  μουστάρδα

1 κγ.  πάπρικα γλυκιά

1 κγ.  κύμινο

1 κγ.  κολιανδρο

Πιπέρι

Αλάτι

 

Για το ξεκοκάλισμα θα χρειαστούμε ένα κοφτερό μαχαίρι

 

Γυρνάμε το μπούτι από την ανάποδη μεριά. Αφαιρούμε  το σημείο με το κόκαλο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε  κατά μήκος  στο κόκαλο και  προσεκτικά  να μην αφήνουμε κρέας επάνω του έως να το αφαιρέσουμε.

 

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την  μαρινάδα και ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε με ένα πινέλο όλα τα μπούτια από όλες τις μεριές.  Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 10 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ. 

 

Κατά το ψήσιμο, σε  τακτά διαστήματα περνάμε με ένα πινέλο τα μπούτια με την μαρινάδα που έχει περισσέψει στη λεκάνη. 

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!

 

https://youtu.be/7xU_M3VsqaA

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου