Υλικά
250 γρ. κουβερτούρα (κομμένη σε μικρά κομμάτια)
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά (παγωμένη)
1 κ.γ. άρωμα βανίλιας
100 γρ. κουβερτούρα (στον τρίφτη)
Στην μύτη ενός κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε ένα Μπεν Μαρί, βάζοντας μια κατσαρόλα με λίγο νερό σε χαμηλή θερμοκρασία. Βάζουμε μέσα σε ένα μπολ ινοξ, τα κομματάκια κουβερτούρας, το ζαχαρούχο, το άρωμα βανίλιας και το αλάτι. Το τοποθετούμε πάνω στην κατσαρόλα με το νερό χωρίς να ακουμπά στο νερό.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βγάζουμε από το Μπεν Μαρί και αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα παγωμένο μπολ, με το μίξερ στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και ύστερα στην δυνατή μέχρι να δημιουργηθούν κορυφές.
Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα σοκολάτας, λίγη από την σαντιγί (4-5 κ.σ.) και ανακατεύουμε με μια μαριζ.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω με προσοχή να μην πέσει ο όγκος της.
Προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με την μαριζ.
Το βάζουμε μέσα σε ένα μπολ ινοξ αφού προηγουμένως το είχαμε στην κατάψυξη για να παγώσει.
Αφήνουμε στην κατάψυξη για 6-7 ώρες να παγώσει καλά και ύστερα το απολαμβάνουμε.
Προαιρετικά ρίχνουμε από πάνω τριμμένο μπισκότο ή οποιαδήποτε γεύση σιρόπι μας αρέσει.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου