Υλικά
1 κιλό συκωταριά
80 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
Ξύσμα από 2 λεμόνια
Χυμό 2 λεμονιών
60 γρ. κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά την συκωταριά. Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με νερό. Όταν έρθει σε βρασμό, ρίχνουμε μέσα τη συκωταριά και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά περίπου.
Την αφαιρούμε από το νερό και αφήνουμε να κρυώσει ώστε να μπορέσουμε να την κόψουμε. Την ξεπλένουμε και την κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Βάζουμε στη φωτιά ένα βαθύ τηγάνι με το λάδι να κάψει.
Ρίχνουμε την συκωταριά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να τσιγαριστεί από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε σκεπασμένο με καπάκι και σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου να μαγειρευτεί.
Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου