Υλικά για 4 μπέργκερ
720 γρ. κιμά μοσχαρίσιο σπάλα ή λάπα
4 ψωμάκια για μπέργκερ δείτε συνταγή (εδώ)
4 φέτες τυρί Γκούντα ή τσένταρ
4 φέτες μπέικον
4 φύλλα μαρούλι κομμένα σε λωρίδες
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
2 κ.σ. βούτυρο
κέτσαπ - μουστάρδα
αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τον κιμά σε 4 ίσα μέρη και πλάθουμε σε μπάλες. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε τις φέτες μπέικον μέχρι να ξεροψηθούν ελάχιστα.
Στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε το μπέικον βάζουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει βάζουμε τα μπιφτέκια τα αλατοπιπερώνουμε από πάνω και τα πιέζουμε με μια σπάτουλα.
Όταν δημιουργηθεί κρούστα στο μπιφτέκια, γυρνάμε από την άλλη μεριά. Όσο ποιο λεπτά τα έχουμε κάνει, τόσο ποιο γρήγορα θα γίνουν.
Κόβουμε τα ψωμάκια οριζόντια τα ψήνουμε για 1 λεπτό στο τηγάνι. Τα βάζουμε πάνω στον πάγκο μας, ανοιγμένα.
Προσθέτουμε με σειρά, το μαρούλι, κρεμμύδι, το μπιφτέκι, το τυρί και το μπέικον. Ρίχνουμε από πάνω λίγη μουστάρδα ή κέτσαπ, σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι του ψωμιού και τα απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου