Υλικά
Για τις πατάτες
3 πατάτες, μέτριες (κομμένες σε κύβους)
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
100 γρ. λευκό κρασί
300 γρ. νερό
40 γρ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. κόλιανδρο
αλάτι
πιπέρι
Για το φιλέτο ψάρι
700 γρ. φιλέτο ψάρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.γ. κάπαρη
40 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Για την σάλτσα
150 γρ. χυμό φρέσκια ντομάτα
40 γρ. ελαιόλαδο
5 γρ. κρέμα μπαλσάμικο
2 γρ. ξύσμα λεμονιού
Χυμό από ένα λεμόνι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
ζάχαρη
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φέτες. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν.
Ρίχνουμε τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και το κόλιανδρο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κρασί. Όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε το νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και αλατίζουμε το ψάρι από τις δυο πλευρές. Βάζουμε ένα άλλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ρίχνουμε την κάπαρη. Βάζουμε τα φιλέτα ψαριού, χαμηλώνουμε την φωτιά και τηγανίζουμε για 7-8 λεπτά από την κάθε πλευρά. Ναι μεν να γίνουν αλλά να είναι ζουμερά.
Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος.
Για την σάλτσα βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι, ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το ξύσμα και χυμό λεμονιού, την κρέμα μπαλσάμικο και λίγη ζάχαρη. Όταν η σάλτσα μας δέσει είναι έτοιμη.
Αν περισσέψει η σάλτσα την χρησιμοποιούμε και σε κοτόπουλο, μπιφτέκια, κ.λπ.
Σερβίρουμε ρίχνοντας σάλτσα πάνω στο φιλέτο ψαριού. Πασπαλίζουμε από πάνω με μαϊντανό.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου