Υλικά
Για πυρέξ 25Χ35 εκ.
250 γρ. φρέσκες φράουλες
45 τεμ. Μπισκότα Σαβαγιάρ
100 γρ. Γάλα
500 ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. υγρή βανίλια
Για την σάλτσα φράουλας
500 γρ. φρέσκες φράουλες
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. υγρή βανίλια
10 γρ. κονιάκ
8 γρ. ζελατίνη (φύλλα)
Εκτέλεση
Βουτάμε γρήγορα στο γάλα τα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ. Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη και την βανίλια μέχρι να σφίξει καλά.
Πλένουμε καλά τις φράουλες και αφαιρούμε το κοτσάνι.
Κόβουμε σε μικρά κομματάκια 250 γρ. από τις φράουλες, τις προσθέτουμε στην σαντιγί και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω στα μπισκότα. Βάζουμε άλλη μια σειρά μπισκότα σαβαγιάρ. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 -2 ώρες να παγώσει καλά.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα. Βάζουμε σε κρύο νερό τις ζελατίνες να μουσκέψουν καλά.
Πολτοποιούμε τα 500 γρ. φράουλες, στο μούλτι. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε τις πολτοποιημένες φράουλες με τη ζάχαρη στη φωτιά και αφήνουμε να πάρουν κανά δυο βράσεις έως να λιώσει η ζάχαρη, ενώ τις ξαφρίζουμε.
Βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια,
στύβουμε τις ζελατίνες καλά και τις ρίχνουμε στην σάλτσα φράουλας. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν οι ζελατίνες.
Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει για
να την χρησιμοποιήσουμε στο γλυκό μας.
Περιχύνουμε την σάλτσα πάνω από το γλυκό και αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Βγάζουμε κόβουμε και απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου