Υλικά
Για τις κρέπες.
120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
260 γρ. Φρέσκο γάλα
2 αβγά
3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Ελάχιστο αλάτι
Για την γέμιση.
500 γρ. μανιτάρια λευκά
100 γρ. κρέμα γάλακτος
130 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
1 κ.σ. βούτυρο
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για πασπάλισμα τριμμένο τυρί Γκούντα
Αλάτι – πιπέρι.
Εκτέλεση.
Ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ, το αλεύρι με τα αβγά το γάλα, το αλάτι και το βούτυρο. Χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός καλά, έως να έχουμε ένα ελαφρώς παχύρευστο μείγμα. Περνάμε το μείγμα από ένα σουρωτήρι για να αφαιρέσουμε τυχόν σβόλους από το αλεύρι.
Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά. Όταν το τηγάνι ζεσταθεί, βουτάμε χαρτί στο βούτυρο και αλείφουμε το τηγάνι. Ρίχνουμε με μια κουτάλα λίγο από το μείγμα μας, περίπου 4 κ.σ. και ψήνουμε για 1 λεπτό περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να έχουμε ένα υπέροχο χρυσαφί χρώμα.
Αφαιρούμε τα κοτσάνια και καθαρίζουμε με χαρτί τα μανιτάρια. Κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και θρυμματίζουμε τη φέτα.
προσθέτουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν κάψει, προσθέτουμε τα μανιτάρια, το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά περίπου μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από τα μανιτάρια.
Βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη φέτα και το μοσχοκάρυδο. Απλώνουμε με γέμιση στην μέση τις κρέπες και τυλίγουμε σε ρολό.
Τοποθετούμε τις κρέπες με σειρά σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί Γκούντα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στο γκριλ του φούρνου και για 8-10 λεπτά περίπου έως να λιώσει το τυρί.
Τέλος βγάζουμε από τον φούρνο και γαρνίρουμε με μαϊντανό.!!!
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου