Υλικά:
Για την καρυδόπιτα
400 γρ αλεύρι γ.ο.χ
3 αβγά μεσαία
180 γρ ζάχαρη
240 γρ ηλιέλαιο
180 γρ τριμμένο καρύδι
180 γρ φρέσκο γάλα
10 γρ. κανέλα
½ κ.γ. γαρίφαλο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
25 γρ μπέικεν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι
800 γρ ζάχαρη
800 γρ νερό
Φλούδα από 1 λεμόνι
1 ξυλ. κανέλα
Πυρέξ ή ταψί 25χ36 εκ.
Εκτέλεση:
Για το σιρόπι ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, την ζάχαρη, την φλούδα λεμονιού και την κανέλα. Όταν αρχίσει ο βρασμός, βράζουμε για 5 λεπτά.
Για την καρυδόπιτα, ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ τα ασπράδια μαζί με μια πρέζα αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει μαρέγκα.
Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τους κρόκους αβγών με τη ζάχαρη και χτυπάμε έως να αφρατέψει το μείγμα μας. Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Ανακατεύοντας, ρίχνουμε λίγο, λίγο το ηλιέλαιο, το αλεύρι και συγχρόνως προσθέτουμε το γαρίφαλο, κανέλα, το εκχύλισμα βανίλιας και το μπέικεν πάουντερ.
Ανακατεύουμε το μείγμα μας, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε την μαρέγκα και το γάλα στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς και ρίχνουμε τα καρύδια.
Όταν ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα μας, το ρίχνουμε μέσα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ ή ταψί και το στρώνουμε καλά με μια σπάτουλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου.
Όταν βγάλουμε την καρυδόπιτα από τον φούρνο την αφήνουμε 15 λεπτά, και την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι για 2 ώρες και μετά την κόβουμε σε κομμάτια. Είναι η πιο νόστιμη και εύκολη καρυδόπιτα που έχετε φτιάξει.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου