Υλικά
Παντεσπάνι
130 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
50 γρ. τριμμένο αμύγδαλο
5 αυγά
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 στικ Βανίλιας
Γέμιση
500 γρ. φρέσκο γάλα
40 γρ. κορν φλαουρ
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κρόκους αβγών
1 στικ Βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Επικάλυψη
300 γρ. κρέμα γάλακτος
70 γρ. ζάχαρη άχνη
1 στικ βανίλιας
Τριμμένο αμύγδαλο
Κερασάκια
Σιρόπι
100 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. κονιάκ
1 κ.σ. εκχ. καραμέλας
Εκτέλεση
Σιρόπι: βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και μόλις λιώσει η ζάχαρη, αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κονιάκ το εκχ. Καραμέλας και ανακατεύουμε.
Παντεσπάνι: Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ, τα αυγά με την ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα έως να αφρατέψουν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα, προσθέτουμε το αμύγδαλο, την βανίλια και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις για να μην χάσουμε τον αέρα.
Αδειάζουμε και στρώνουμε το μείγμα μέσα σε ένα τσέρκι 24Χ32 ενώ το έχουμε καλύψει κάτω και στα πλαϊνά με αντικολλητικό χαρτί.
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χαμηλά, για 25 λεπτά περίπου. Όταν μπήξουμε το μαχαίρι και βγει καθαρό, βγάζουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο.
Μετά από δέκα λεπτά το ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Γέμιση: Βάζουμε ένα κατσαρόλι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το γάλα, να ζεσταθεί. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους δυο κρόκους αυγών, κον φλαουρ, αλάτι, ζάχαρη και το στικ Βανίλιας. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το 1/3 από το χλιαρό γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο. Το προσθέτουμε στο κατσαρόλι με το γάλα και ανακατεύουμε έως να πήξει και αφαιρούμε από την φωτιά. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη να εφαπτει πάνω στην κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή Σαντιγύ. Μέσα στη γέμιση θα ανακατέψουμε δυο, τρεις κουταλιές Σαντιγύ.
Κόβουμε το παντεσπάνι σε δυο μέρη. Σιροπιάζουμε το πρώτο με το σιρόπι και απλώνουμε την γέμιση. Βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε. Απλώνουμε από πάνω την Σαντιγύ. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Κόβουμε σε παστάκια στο μέγεθος που θέλουμε. Βάζουμε σε μια σακούλα κορνέ, την σαντιγύ και γαρνίρουμε. Τοποθετούμε τα κερασάκια και πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 2-3 ώρες.
Καλή επιτυχία!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου