Υλικά:
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. ηλιέλαιο
150 γρ βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
1 αβγό
50 γρ. χυμό πορτοκαλιού
150 γρ. ζάχαρη καστανή
100 γρ. ζάχαρη λευκή
1 κ.γ. υγρή βανίλια ή 2 στικ βανίλιας
30 γρ. μπέϊκιν
πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσο
2 ασπράδια αβγού
400 γρ. ζάχαρη άχνη
20 γρ. ανθόνερο ή χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ, το βούτυρο με τις ζάχαρες. Ανακατεύουμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
Ρίχνουμε μέσα στον κάδο, τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι. Βάζουμε το φτερό ξεκινώντας το ανακάτεμα σε μέτρια ταχύτητα. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά μας, ρίχνουμε όλο το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Μεταφέρουμε τη ζύμη μας στο πάγκο και ζυμώνουμε για λίγο. (Αν δεν έχουμε μίξερ, την φτιάχνουμε στο χέρι).
Η ζύμη αν και δεν θα κολλάει, ρίχνουμε λίγο αλεύρι και την ανοίγουμε με ένα πλάστη. Κόβουμε με διάφορα κουπ πατ, σε διάφορα χριστουγεννιάτικα σχέδια.
βάζουμε σε μια λαμαρίνα αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα κομμάτια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά περίπου.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν.
Για το γλάσο βάζουμε στον κάδο του μίξερ, τα ασπράδια και χτυπάμε σε μαρέγκα. Πριν σφίξει καλά, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το ανθόνερο ή τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Όταν θα είναι έτοιμο, χωρίζουμε το γλάσο σε τρία μπολάκια. βάζουμε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής που μας αρέσει και ανακατεύουμε. Βουτάμε την μια πλευρά τα μπισκότα και τα καλύπτουμε με γλάσο. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε μερικά με άχνη ζάχαρη. Για τα σχέδια βάζουμε το γλάσο σε σακούλα κορνέ και γαρνίρουμε. Αφήνουμε να στεγνώσουν και είναι έτοιμα τα μπισκοτάκια μας.
Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου