Υλικά
Για τις κρέπες.
120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
260 γρ. Φρέσκο γάλα
2 αβγά
3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Ελάχιστο αλάτι ή ζάχαρη ανάλογα αν τις θέλουμε γλυκές ή αλμυρές.
Εκτέλεση.
Ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ, το αλεύρι με τα αβγά το γάλα, το αλάτι ή ζάχαρη και το βούτυρο. Χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός καλά, έως να έχουμε ένα ελαφρώς παχύρευστο μείγμα. Περνάμε το μείγμα από ένα σουρωτήρι για να αφαιρέσουμε τυχόν σβόλους από το αλεύρι.
Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά. Όταν το τηγάνι ζεσταθεί, βουτάμε χαρτί στο βούτυρο και αλείφουμε το τηγάνι. Ρίχνουμε με μια κουτάλα λίγο από το μείγμα μας, περίπου 4 κ.σ. και ψήνουμε για 1 λεπτό περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να έχουμε ένα υπέροχο χρυσαφί χρώμα.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου