Υλικά που θα χρειαστούμε.
1 κολοκύθι
2 πατάτες
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πιπεριά κέρατο
4 καρότα
1 πράσο
1 κρεμμύδι ξερό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
½ μάτσο σέλινο
½ μάτσο μαϊντανό
50 γρ. ηλιέλαιο
40 γρ. αλάτι
Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά μας. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά μας, το αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε ανά διαστήματα. Μόλις βγάλουν τα υγρά τους, σκεπάζουμε με το καπάκι. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαγειρευτούν για 15 λεπτά περίπου και να μαλακώσουν. Τα μεταφέρουμε σε ένα σκεύος και τα πολτοποιούμε με ένα ραβδοπλέντερ.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι και στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μας. Όταν κρυώσει, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην κατάψυξη για 8 ώρες περίπου ή καλύτερα ένα βράδυ.
Βγάζουμε από τη κατάψυξη και κόβουμε σε κύβους. Τους τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο που είχαμε ετοιμάσει από πριν. Τα βάζουμε σε σακούλα τροφίμων και μπορούμε να τα έχουμε στην κατάψυξη για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Όταν θα χρειαστούμε για να βάλουμε σε φαγητό ή σούπες, το διαλύουμε σε χλιαρό νερό. (δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και συμπληρώνουμε στις παρασκευές μας.)
Καλή επιτυχία!!! https://youtu.be/lrT6ZW514Oo
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου