Υλικά για 3 τοστ Croque Madame
Για τη μπεσαμέλ
40 γρ. βούτυρο
30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
250 ml. γάλα
Αλάτι - πιπέρι
λίγο. μοσχοκάρυδο
Για τα τοστ
6 φέτες ψωμί μπριός για την συνταγή μπριός (εδώ)
30 γρ. βούτυρο
πιπέρι
150 γρ. Γκούντα, και τσένταρ τριμμένα
3 φέτες τυρί Γκούντα
3 φέτες ζαμπόν
3 αυγά, τηγανητά ή ποσέ
Εκτέλεση
Για την μπεσαμελ Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρόλι και σε μέτρια φωτιά. Όταν λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Όταν αρχίσουν οι φουσκάλες, σταματάμε το χτύπημα και αποσύρουμε από την φωτιά. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη ακουμπώντας στην μπεσαμελ. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για τα τοστ Croque Madame
Βουτυρώνουμε τις φέτες μπριος με λίγο βούτυρο. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τοποθετούμε τις φέτες να πάρουν χρώμα. Όταν πάρουν χρώμα, γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
Απλώνουμε σε κάθε φέτα ψωμιού από 1 κ.σ μπεσαμελ. Στις μισές φέτες ψωμιού, θα βάλουμε από μια φέτα τυρί Γκούντα και μια ζαμπόν. Στις άλλες μισές φέτες ρίχνουμε λίγο από τα ανάμεικτα τυριά.
Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ρίχνουμε από πάνω λίγο φρεσκοτριμμενο πιπέρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς έως να λιώσουν τα τυριά. Όταν πάρει ένα ωραίο χρώμα και λιώσουν τα τυριά, αφαιρούμε από τον φούρνο. Γυρνάμε τις φέτες με τα ανάμεικτα τυριά και τις βάζουμε πάνω στις φέτες με το ζαμπόν. Πιέζουμε λίγο με τη σπάτουλα.
Πάνω σε κάθε τοστ θα απλώσουμε μπεσαμέλ. Τέλος θα βάλουμε από ένα τηγανητό αβγό ή αβγό ποσε και αλατοπιπερώνουμε . Ήρθε η ώρα να απολαύσουμε τα τοστ μας.
Σας εύχομαι καλή απόλαυση και καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου