Υλικά:
500 γρ. κιμά κοτόπουλο (ανάμικτο μπούτι και στήθος)
140 γρ. ρύζι γλασέ για τον κιμά (προαιρετικά + 40 γρ. για τη σούπα)
1500 γρ. νερό
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό καρότο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι
1 κύβο λαχανικών συνταγή για κύβο λαχανικών (ΕΔΩ)
¼ ματσάκι άνηθο
1 κ.σ. δυόσμο
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι - πιπέρι
Αβγολέμονο:
2 κρόκους αβγών
1 κ.γ. κορν φλάουρ
χυμό από 1 λεμόνι
λίγο άνηθο στο τέλος
Εκτέλεση:
Πολτοποιούμε το κρεμμύδι στο μουλτι. Πιέζουμε το κρεμμύδι με τα χέρια να αφαιρέσουμε τα υγρά. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον δυόσμο και το καρότο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι σε ένα μπολ με τον κιμά. Εν συνεχεία προσθέτουμε τα 140 γρ. ρύζι, λάδι, δυόσμο, άνηθο και κρατάμε λίγο για το αβγολέμονο. Τέλος αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά μας. πλάθουμε σε μικρές μπάλες (κεφτεδακια) και τα τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα.
Ρίχνουμε μέσα το νερό, τον κύβο λαχανικών, το καρότο και την δάφνη. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό μας για 45 λεπτά περίπου.
Αν θέλουμε να βάλουμε ρύζι στη σούπα μας, το προσθέτουμε στα 25 λεπτά μαγειρέματος.
Ετοιμάζουμε το αβγολέμονο. Βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους, το χυμό λεμονιού, το κορν φλαουρ και λίγο άνηθο.
Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός. Προσθέτουμε λίγο – λίγο από την σούπα ανακατεύοντας με το σύρμα.
Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και την ανακινούμε λίγο. Μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου