Υλικά:
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
250 γρ. βούτυρο αγελάδας (θερμ. δωματίου)
180 γρ. ζάχαρη
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Χυμό από 1 πορτοκάλι
1 σφηνάκι κονιάκ
5 αβγά μεσαία (θερμ. δωματίου)
1 κ.γ μπεκιν παουνερ
150 γρ. αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα
80 γρ. σταφίδες
1 πρέζα αλάτι
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο κάδο του μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη. Χτυπάμε στην μεσαία ταχύτητα με το σύρμα έως να αφρατέψει το μείγμα μας.
Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί στο μείγμα. Προσθέτουμε το κονιάκ, το αλάτι, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μπεικιν με το αλεύρι. Το προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αποξηραμένα φρούτα, τις σταφίδες και τα ανακατεύουμε με 2 κ.γ. αλεύρι. Τα προσθέτουμε στη ζύμη και ανακατεύουμε με μια μαριζ.
Σε ένα στρογγυλό ταψί 28-30 εκ. βάζουμε αντικολλητικό χαρτί, κάτω, στα πλαϊνά, και αδειάζουμε μέσα τη ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από τον φούρνο και μετά από 15 λεπτά ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή με όποιον άλλο τρόπο θέλουμε.
Καλή χρονιά και καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου