Υλικά:
250 γρ. μανιτάρια (ψιλοκομμένα)
130 γρ. ψωμί (αλεσμένο)
100 γρ. πατάτες βρασμένες
150 γρ. κολοκύθι (τριμμένο)
80 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 Κρεμμυδάκι φρέσκο (ψιλοκομμένο)
150 γρ. καρότο (τριμμένο)
1 πιπεριά Φλωρίνης (ψιλοκομμένη)
50 γρ. ελαιόλαδο
Λίγο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Λίγο δυόσμο (ψιλοκομμένο)
1 σκ. σκόρδο
Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις πατάτες με νερό, λίγο αλάτι και τις βράζουμε. Όταν μαλακώσουν τις βγάζουμε από το νερό και αφήνουμε να κρυώσουν.
Ψιλοκόβουμε τα δυο είδη κρεμμυδιών και το σκόρδο. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε λίγο λάδι. Ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια με το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε από το τηγάνι.
Ψιλοκόβουμε την πιπεριά, τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη το κολοκύθι και το καρότο. προσθέτουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Προσθέτουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει τα ρίχνουμε μέσα με λίγο αλάτι, να σοταριστούν για 10 – 15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να χάσουν τα υγρά τους. Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τον μαϊντανό.
Όταν κρυώσουν όλα τα λαχανικά μας, τα βάζουμε μέσα σε ένα μπολ, λιώνουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι και τις προσθέτουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το τριμμένο ψωμί, τον δυόσμο, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να ενσωματωθούν καλά. Πλάθουμε 12 μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Τα ραντίζουμε με λίγο λάδι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.
(Τα συνοδεύουμε με πιλάφι ή ότι άλλο μας αρέσει.)
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου