Απολαυστικές, τρυφερές, ζουμερές χοιρινές μπριζόλες λαιμού με μια υπέροχη σάλτσα μανιταριών!!!
Υλικά:
4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
400 γρ. μανιτάρια κονσέρβα ή λευκά μανιτάρια κομμένα φέτες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. αλεύρι
450 γρ. ζωμό κοτόπουλου
4 κ.σ. ελαιόλαδο
20 γρ. βούτυρο
Λίγο δεντρολίβανο
Αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Πασπαλίζουμε με λάδι και αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες από τις δυο πλευρές.
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν κάψει, σοτάρουμε τις μπριζόλες για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τις βάζουμε μέσα σε μια γάστρα ή ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και για 20 λεπτά περίπου, χωρίς να τις ψήσουμε πολύ και μας στεγνώσουν.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μανιταριών. Στο τηγάνι που είχαμε τις μπριζόλες, ρίχνουμε 4 κ.σ. λάδι, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε για 7-8 λεπτά έως να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Όταν ομογενοποιηθεί το αλεύρι, προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε έως να δέσει η σάλτσα μας.
Βγάζουμε τις μπριζόλες από το φούρνο και προσθέτουμε το μισό από τα υγρά τους στην σάλτσα μας. Περιχύνουμε την σάλτσα μανιταριών πάνω από τις μπριζόλες.
Αφήνουμε στον φούρνο να μαγειρευτούν για άλλα 15 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε με ότι μας αρέσει, πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου