Υλικά:
1 μεγάλο φιλέτο κοτόπουλο
300 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα στα τέσσερα
200 γρ. μανιτάρια κονσέρβας κομμένα στη μέση
300 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελ. Σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά Φλωρίνης
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
6 φύλλα κρούστας
ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοκομμένο
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα λευκά μανιτάρια στα τέσσερα. Κόβουμε τα μανιτάρια κονσέρβας, τα μεγάλα στη μέση. Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μισά από τα λευκά μανιτάρια, αλατίζουμε και τα σοτάρουμε έως να πάρουν ένα σκούρο χρώμα.
(δεν παραγεμίζουμε το τηγάνι έτσι ώστε να εφαπτουν όλα τα μανιτάρια στον πάτο του τηγανιού.)
Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν τα υγρά που θα βγάλουν, διότι δεν θέλουμε υγρά στην πίτα μας. Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα μανιτάρια.
Ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο λάδι και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με το σκόρδο. Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Τα βγάζουμε από το τηγάνι, ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τις πιπεριές.
Ρίχνουμε λάδι στο τηγάνι και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε συχνά. Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα μανιτάρια που έχουμε στραγγίξει, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Απλώνουμε στον πάγκο μας, ένα φύλλο κρούστας και πασπαλίζουμε με λίγο λάδι.
Κάνουμε το ίδιο και με τα άλλα δυο φύλλα. Βάζουμε την μισή γέμιση στο κέντρο και απλώνουμε με μια σπάτουλα. Διπλώνουμε προς τα μέσα έτσι ώστε να έχουμε ένα τετράγωνο σχήμα.
Κάνουμε το ίδιο και με το δεύτερο. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι.
Ραντίζουμε με τα χέρια μας λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο.
Όταν πάρουν ένα ωραίο χρυσαφή χρώμα, βγάζουμε από το φούρνο. Αφήνουμε 10 λεπτά και μετά κόβουμε και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου