Υλικά:
1 κιλό ψάρι φιλέτο παγκάσιους
3 μελιτζάνες
4 κολοκυθάκια
3 πατάτες μέτριες
1 καρότο μεγαλο
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά Φλωρίνης
15 -20 ντοματίνια
2 κρεμμύδια μέτρια
2 σκελ. σκόρδο
70 γρ. ελαιόλαδο
300 γρ. νερό
Λίγο μαϊντανό
Λίγο άνηθο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας. Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες. Το καρότο και τις μελιτζάνες σε λεπτές ροδέλες. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Τα κολοκυθάκια σε χοντρές ροδέλες.
Το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό. Βάζουμε σε ένα ταψί όλα τα υλικά μας.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό. Ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και ξανά ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα και στη μεσαία σχάρα, στους 200 βαθμούς και για 40 λεπτά.
Ωστόσο αλατοπιπερώνουμε και από τις δυο μεριές τα φιλέτα μπακάσιους. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για άλλα 8-10 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα μπακάσιους. Τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς να σκεπάσουμε το ταψί για 20 λεπτά περίπου. Όταν το μπριάμ με το μπακάσιους έχει γίνει, τότε βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως. .
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου