Υλικά:
240 γρ. κουβερτούρα κακάο 65%
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
140 γρ. ζάχαρη
170 γρ. βούτυρο αγελάδος
4 αβγά μεγάλα
135 γρ. κουβερτούρα λευκή (κομματάκια 15 γρ.)
Εκτέλεση:
Κόβουμε την κουβερτούρα κακάο 65% και το παγωμένο βούτυρο σε κομματάκια. Βάζουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα κακάο 65% σε Μπεν Μαρί και ανακατεύουμε με μια μαρίζ έως να λιώσουν και ομογενοποιηθούν.
Όταν θα έχουμε μια γυαλιστερή γκανάζ, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία ελαφρώς. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
Βάζουμε στην χαμηλή ταχύτητα το μίξερ, προσθέτουμε λίγο – λίγο το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως να ομογενοποιηθεί το υλικό μας.
Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. Προσθέτουμε σιγά - σιγά τη γκανάζ.
Βουτυρώνουμε 9 ατομικά φορμάκια εκτός αν έχουμε σιλικόνης. Γεμίζουμε τα φορμάκια έως τα ¾ με το μείγμα μας. Μπήγουμε στο κέντρο τα κομμάτια των 15 γρ. από την λευκή κουβερτούρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 190 βαθμούς και για 9-10 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο. Όταν θα είναι έτοιμα τα βγάζουμε και αφήνουμε 4-5 λεπτά και ύστερα τα αναποδογυρίσουμε στο πιάτο. Γαρνίρουμε με ότι μας αρέσει.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου