Υλικά:
700 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
10 γρ. μαγιά ξηρή
30 γρ. ζάχαρη
450 γρ. νερό, χλιαρό
20 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. βρόμη
½ κ.γ. αλάτι
Λίγη βρόμη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη βρόμη και το αλάτι. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το μείγμα με τη μαγιά και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε με τον γάντζο έως να δέσει η ζύμη μας. βγάζουμε από τον κάδο και ζυμώνουμε με τα χέρια έως να έχουμε μια ελαστική και εύπλαστη ζύμη.
Λαδώνουμε ένα μπολ και τοποθετούμε την ζύμη. Καλύπτουμε με μεμβράνη και πετσέτα, αφήνοντας 50 λεπτά να διπλασιαστεί σε όγκο. Ζυμώνουμε λίγο και χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο. Πλάθουμε δυο μακρόστενα ψωμιά.
Λαδώνουμε δυο φόρμες ή βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Μεταφέρουμε την ζύμη σε ταψί ή σε φόρμες για ψωμί. Καλύπτουμε πάλι με πετσέτα και αφήνουμε άλλα 30 λεπτά να φουσκώσουν.
Χαράζουμε από πάνω αλείφουμε με νερό και πασπαλίζουμε με τη βρόμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα για 50 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε 5 λεπτά. Ύστερα τα βγάζουμε από τις φόρμες και τα αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου