Υλικά:
750 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
9 γρ. μπέικιν πάουντερ
300 γρ. βούτυρο αγελάδας (θερμ. δωματίου)
220 γρ. άχνη ζάχαρη
75 γρ. χυμό πορτοκάλι
4 γρ. μαχλέπι
3 αβγά μεσαία
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κ.γ. κοφτή αλάτι
1 αβγό για επάλειψη
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε με το φτερό έως να έχουμε μια ομοιόμορφη και εύπλαστη ζύμη.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη
και την αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Για να μας βγουν το ίδιο μέγεθος, ζυγίζουμε σε κομμάτια των 30 γρ. και τα πλάθουμε σε ότι σχήμα μας αρέσει. Βγάζει 52 τεμάχια.
Βάζουμε σε ταψί αντικολλητικό χαρτί και τα τοποθετούμε με απόσταση μεταξύ τους, 2 εκ. το ένα από το άλλο. Τα αλείφουμε με το αυγό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο μας.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου