Υλικά:
270 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
7 γρ. αλάτι
10 γρ. ζάχαρη
90 γρ. ελαιόλαδο
40 γρ. λευκό κρασί
150 γρ. νερό
Για επικάλυψη
Σουσάμι και παπαρουνοσπόρο
Νερό
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι ολικής με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, τη ζάχαρη, το αλάτι και το νερό.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Μεταφέρουμε το ζυμάρι στον πάγκο και συνεχίζουμε για λίγο το ζύμωμα. (δεν ζυμώνουμε πολύ να μην βγει το λάδι από την ζύμη).
Το τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Κόβουμε σε μπαλάκια ίσια σε μέγεθος.
Τα ζυγίζουμε σε κομμάτια των 20 γρ. Πλάθουμε σε μπαστουνάκια στο μήκος που θέλουμε, όμως όλα να είναι ίδια.
Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αφήνουμε απόσταση μεταξύ τους
2 εκ. και με ένα πινέλο τα περνάμε με νερό. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τον παπαρουνόσπορο. Γυρνάμε από την άλλη και πασπαλίζουμε ξανά.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς, για 25-30 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο μας.
Όταν θα είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τον φούρνο και μόλις κρυώσουν τα απολαμβάνουμε σκέτα ή με οποιοδήποτε συνοδευτικό έδεσμα μας αρέσει.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου