Υλικά:
500 γρ. φιλέτο ψαριού
100 γρ. ψωμί τοστ, τριμμένο ή φρυγανιά
3 αβγά (χτυπημένα)
άνηθο (ψιλοκομμένο)
αλεύρι για το (πανάρισμα)
ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
πάπρικα καπνιστή
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το φιλέτο ψαριού, σε μακρόστενα κομμάτια (στικ). Αλατίζουμε πολύ καλά και από τις δυο πλευρές.
Στο ένα μπολ θρυμματίζουμε το ψωμί ή βάζουμε την φρυγανιά. Προσθέτουμε στο ψωμί τον άνηθο, την πάπρικα και το πιπέρι.
Περνάμε τα κομμάτια ψαριού από το αλεύρι. Τινάζουμε να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
Τα περνάμε από το αβγό και τα στραγγίζουμε.
Τέλος τα περνάμε από τη γαλέτα ψωμιού έτσι ώστε να επικαλυφτούν από όλες τις πλευρές τους.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το λάδι. Τηγανίζουμε από τις δυο μεριές έως να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Όταν τα κομματάκια ψαριού, έχουν κάνει μια ωραία κρούστα, τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε με μαγιονέζα.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου