Υλικά:
260 γρ. νερό σε θερμ. δωματίου
400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. μπεικιν παουντερ
100 γρ. λάδι ελαιόλαδο
5 γρ. κουρκουμά
15 γρ. ζάχαρη
10 γρ. αλάτι
λίγο λάδι για το άλειμμα της φόρμας
λίγο γάλα για το άλειμμα του ψωμιού
(προαιρετικά) παπαρουνοσπόρο για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό
και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά. Μεταφέρουμε το ζυμάρι σε αλευρωμένο πάγκο. Το ζυμάρι μας επειδή θα είναι μαλακό, αλευρώνουμε τα χέρια μας με λίγο αλεύρι να μην κωλάει.
Ζυμώνουμε λίγο, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Κόβουμε σε 2 κομμάτια και πλάθουμε τα ψωμιά μας.
Λαδώνουμε με ένα πινέλο τις φόρμες. Τοποθετούμε το ζυμάρι στις φόρμες και χαράζουμε με ένα μαχαιράκι.
Αλείφουμε με λίγο γάλα. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με λίγο παπαρουνοσπόρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 190 βαθμούς και για 45-50 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.
Βγάζουμε από τον φούρνο και μετά από 10 λεπτά ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε πάνω σε σχάρα έως να κρυώσουν.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου