Υλικά:
250 γρ. φύλλο σφολιάτας που περίσσεψε
175 γρ. φρέσκο γάλα
70 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπ.
45 γρ. ζάχαρη
Άχνη ζάχαρη για το φύλλο και για το τελείωμα
25 γρ. κορν φλαουρ
1 κ.γ. υγρή βανίλια
1 αβγό
1 κρόκο αβγού
Εκτέλεση:
Βγάζουμε από το ψυγείο το φύλλο σφολιάτας που περίσσεψε και το ανοίγουμε με ένα πλάστη πάνω στον πάγκο μας.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, για να μην απορροφήσει υγρασία από την κρέμα. Τρυπάμε με ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
Κόβουμε τη σφολιάτα με την βοήθεια ενός στρογγυλού ή τετράγωνου κουπάτ.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετούμε πάνω τα κομμάτια σφολιάτας με τη πλευρά που έχουμε βάλει ζάχαρη προς τα κάτω.
Τα πασπαλίζουμε πάλι και από την άλλη πλευρά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα, για 10-15 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από τον φούρνο και αναποδογυρίζουμε τα κομμάτια σφολιάτας.
Πιέζουμε να φύγει ο αέρας που υπάρχει ώστε να ξεφουσκώσουν. Αν δεν έχουν πάρει χρώμα από την άλλη πλευρά τα ξανά Βάζουμε πάλι στον φούρνο, μέχρι να ψηθούν και να είναι τραγανά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα έως να κρυώσουν τελείως.
Για την κρέμα
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το αβγό και τον κρόκο, την ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάορ. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε έως να πήξει η κρέμα μας.
Όταν αρχίσει να φουσκαλιάζει, αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το υγρό βανίλιας, και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας.
Μεταφέρουμε σε ένα φαρδύ σκεύος, σκεπάζουμε με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται πάνω στην κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά ή στο ψυγείο για 1 ώρα.
Όταν παγώσει η κρέμα την χτυπάμε με το μίξερ για να αφρατέψει. Βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ. Βάζουμε στον πάγκο μας τα μισά κομμάτια από όσα βγήκαν.
Απλώνουμε με το κορνε τη κρέμα. Βάζουμε πάνω τα υπόλοιπα κομμάτια σφολιάτας.
Αχνίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμες οι μπουκιές μιλφέιγ.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου