Υλικά:
250 γρ. αλεύρι σκληρό
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. βούτυρο θερμ. δωματίου
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 αβγό
1 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 αβγό με λίγο γάλα για επάλειψη φύλλου
Για τη γέμιση
400 γρ. κιμά (μαγειρεμένο)
100 γρ. τριμμ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
1 αβγό
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε τα δυο αλεύρια με το μπεικιν παουντερ και κοσκινίζουμε. Βάζουμε μέσα στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλάτι.
Χτυπάμε λίγο και προσθέτουμε το αβγό. Χτυπάμε πάλι να ενσωματωθεί και προσθέτουμε το γιαούρτι. Βάζουμε τον γάντζο και συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε λίγο – λίγο το μίγμα με τα αλεύρια.
Όταν θα έχουμε μια εύπλαστη μαλακή ζύμη σταματάμε το μίξερ. Σκεπάζουμε την ζύμη με μια πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Μαγειρεύουμε τον κιμά μέχρι να πιει τα υγρά του και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Όταν κρυώσει προσθέτουμε το αβγό, το τυρί και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε φύλλο. Κόβουμε με ένα στρογγυλό κούπ πατ.
Βάζουμε μια κ.σ. γέμιση στην άκρη και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Για να το κλείσουμε πιέζουμε με ένα πιρούνι.
Βάζουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα πιτάκια. Χτυπάμε το αβγό με το γάλα και τα αλείφουμε από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου