Υλικά:
1 κιλό φιλέτο παγκάσιους
600 γ. πατάτες
1 κρεμμύδι μεσαίο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
¼ ματσάκι μαϊντανό
½ πιπεριά Φλωρίνης
½ πιπεριά πράσινη
Ελαιόλαδο
½ κ.γ. τζίτζερ
½ κ.γ. ρίγανη
1 αβγό
2 κ.σ. φρυγανιά
Ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι
Για την σώς : (εδώ)
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό. Αλατίζουμε και αφήνουμε να βράσουν έως να μαλακώσουν και να τρυπιούνται.
Βάζουμε τα φιλέτα ψαριού σε ένα ταψί. Τα λαδώνουμε και τα αλατίζουμε από τις δυο πλευρές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις πιπεριές.
Μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσουν. Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε το μίγμα από το τηγάνι, τον μαϊντανό, το αβγό, το ξύσμα και χυμό λεμονιού, τα καρυκεύματα και την φρυγανιά. Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το φιλέτο ψαριού που έχουμε θρυμματίσει.
Τα ζυμώνουμε όλα μαζί. Φτιάχνουμε τα μπιφτέκια μας στο σχήμα που θέλουμε. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά και ύστερα τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. Σερβίρουμε με σώς γιαουρτιού.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου