Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας
175 γρ. φρέσκο γάλα
70 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπ.
45 γρ. ζάχαρη
25 γρ. κορν φλαουρ
1 κ.γ. υγρή βανίλια
1 αβγό
1 αβγό για επάλειψη φύλλου
Για το σιρόπι:
500 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
1 στικ βανίλια
1 ξυλ. Κανέλα
Φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση:
Βγάζουμε από το ψυγείο το φύλλο σφολιάτας και το απλώνουμε πάνω στον πάγκο.
Τρυπάμε με ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια της σφολιάτας και κόβουμε με ένα στρογγυλό κουπ πατ, σε κομμάτια.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετούμε πάνω τα κομμάτια σφολιάτας.
Τα αλείφουμε με το αβγό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα, για 10-15 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να χλιαρινουν λίγο και τα κόβουμε στη μέση. Τα βουτάμε στο σιρόπι και τα αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα.
Για το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, ζάχαρη, κανέλα, βανίλια και φλούδα λεμονιού και ανακατεύουμε. Όταν αρχίσει ο βρασμός αφήνουμε 5 λεπτά και αποσύρουμε. Αφήνουμε να χλιαρινει.
Για την κρέμα
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το αβγό και τον κρόκο, την ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε έως να πήξει η κρέμα μας.
Όταν αρχίσει να φουσκαλιάζει, αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το υγρό βανίλιας, και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας.
Μεταφέρουμε σε ένα φαρδύ σκεύος, σκεπάζουμε με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται πάνω στην κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά ή στο ψυγείο για 1 ώρα.
Όταν παγώσει η κρέμα την χτυπάμε με το μίξερ για να αφρατέψει. Βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ και γεμίζουμε τα κάτω κομμάτια. Σκεπάζουμε με τα πάνω κομμάτια. Σιροπιάζουμε λίγο από πάνω.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου