Αφράτα ψωμάκια με γέμιση που σας αρέσει γλυκιά ή αλμυρή.
Υλικά:
1100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
600 γρ. χλιαρό γάλα
300 γρ. ηλιέλαιο
18 γρ. μαγιά ξερή
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
από 2 αβγά (το ασπράδι για την ζύμη.)
Για επάλειψη 2 κρόκοι με 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, την μαγιά και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τα 2 ασπράδια και ανακατεύουμε καλά. Ανακατεύουμε το αλάτι
στο αλεύρι.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά για 5 λεπτά. Εφόσον
έχουμε μια μαλακή ζύμη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Γεμίζουμε με ότι μας αρέσει αλμυρό ή γλυκό εγώ προτίμησα αλμυρό.
Κόβουμε σε μπαλάκια των 86-87 γρ., περίπου 25 μπαλάκια. Ανοίγουμε και προσθέτουμε την γέμιση. Κλείνουμε διπλώνοντας τη ζύμη.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε
για 30 λεπτά σκεπασμένα με μεμβράνη να
φουσκώσουν.
Τα αλείφουμε με τους κρόκους που έχουμε χτυπήσει με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά περίπου έως να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου