Υλικά για τον κιμά:
600 γρ. αρνίσιο κιμά
400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
1 πιπεριά Φλωρίνης αλεσμένη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ξίδι λευκό
150 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. Νερό
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
½ κ.σ. πάπρικα καυτερή
Φρεσκοκομμένο πιπέρι
Αλάτι
Σάλτσα γιαουρτιού:
250 γρ. γιαούρτι
2 ½ κ.σ. ξύδι λευκό
3 κ.σ. ζεστό νερό
Αλάτι, πιπέρι
Σερβίρισμα:
5 πίτες
Μαϊντανό
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
2 ντομάτες κομμένες στα δυο
Εκτέλεση:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο τα υλικά μας για τα κεμπάπ. Προσθέτουμε τους κιμάδες, την πιπεριά Φλωρίνης, τα κρεμμύδια, το ξίδι, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, την γλυκιά πάπρικα, την καυτερή πάπρικα, το κύμινο, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αλάτι.
Ζυμώνουμε και ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Αν χρειάζεται προσθέτουμε 2-4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη.
Μεταφέρουμε τον κιμά σε ένα μπολ και τον σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
Βάζουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και το ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Πλάθουμε τα κεμπάπ σε σχήμα πλακέ και μακρόστενα. Όσο ποιο λεπτά τα κάνουμε τόσο ποιο γρήγορα θα γίνουν και θα παραμείνουν ζουμερά.
Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 10-15 λεπτά κάθε πλευρά.
Για την σάλτσα γιαουρτιού, βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση, τις ραντίζουμε με λάδι, και τις τηγανίζουμε από τις δυο πλευρές.
Για το Σερβίρισμα τοποθετούμε τα κεμπάπ πάνω στις ψημένες και κομμένες πίτες στα τέσσερα, τις φέτες ψητής ντομάτας και τις ροδέλες κρεμμυδιού. Πασπαλίζουμε με πάπρικα, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και την σάλτσα γιαουρτιού.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου