Μια υπέροχη σάλτσα με
μανιτάρια πλευρώτους, που γίνεται σε ελάχιστο χρόνο και είναι ότι πρέπει για τα
ζυμαρικά μας.
Υλικά:
ζυμαρικά επιλογής μας
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους
450 γρ.κρέμα γάλακτος
40 γρ. ελαιολαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
80 γρ. λευκό κρασί
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι
Αλάτι - πιπέρι
φρεσκοκομμένο πιπέρι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε
το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε έως να βγάλει το άρωμα του.
Κόβουμε τα μανιτάρια πλευρώτους σε φέτες. Τα προσθέτουμε στο λάδι με το σκόρδο
και αλατοπιπερώνουμε. Σοτάρουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το κρασί και
συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστεί.
Σιγοβράζουμε μέχρι να πιεί όλα τα υγρά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την
γραβιέρα ή κεφαλοτύρι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα
και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά έως να πάρει μια βράση η σάλτσα μας.
Βγάζουμε την σάλτσα από τη φωτιά και ρίχνουμε στα ζυμαρικά που έχουμε βράσει και σερβίρουμε προσθέτοντας λίγο
φρεσκοκομμένο πιπέρι.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου