Υλικά:
100 γρ. ρόκα
100
γρ. μοτσαρέλα
7 φέτες μπέικον
6 ντοματίνια
2 φέτες ψωμί του τοστ
Ρίγανη – αλάτι
Dressing
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
1
κ.γ. μέλι
Εκτέλεση:
Ψήνουμε τις φέτες του μπέικον μέχρι να ξεροψηθούν. Βγάζουμε και τοποθετούμε το μπέικον σε απορροφητικό χαρτί. Το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Περνάμε τις φέτες του τοστ με λάδι, αλάτι και ρίγανη. Τις περνάμε ελαφρά από το τηγάνι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές. Τις κόβουμε σε κύβους ή σε μακρόστενα κομμάτια. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες ή σε κομμάτια ανάλογα τη συσκευασία. Κόβουμε και τα ντοματίνια στη μέση.
Σε ένα μπολ βάζουμε για το
dressing την μουστάρδα, το ξύδι
μπαλσάμικο και το μέλι. Ρίχνουμε σιγά –σιγά το ελαιόλαδο ανακατεύοντας καλά με
ένα σύρμα για να ενσωματωθούν τα υλικά
μας.
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα φύλλα τις ρόκας, περιχύνουμε με την μισή ποσότητα dressing και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις φέτες μοτσαρέλα, το ψιλοκομμένο μπέικον, τα κομμάτια του τοστ και τα ντοματίνια. Τέλος περιχύνουμε με την υπόλοιπη dressing.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου