Υλικά:
700 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
400 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
500 γρ. πατάτες baby
2 πιπεριές Φλωρίνης
1-2 καρότα
1 κρεμμύδι
150 γρ. κάστανα ξεφλουδισμένα και βρασμένα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
40 γρ. λευκό κρασί
300 γρ. νερό
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. δεντρολίβανο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κύβο κότας
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς με αέρα. Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα πλευρώτους και τα κόβουμε αν είναι μεγάλα στα τρία. Κόβουμε το λουκάνικο σε χοντρά κομμάτια.
Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες baby στη μέση. Κόβουμε τα καρότα σε λεπτές ροδέλες. Τα σκόρδα σε λεπτές φέτες.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τις πατάτες baby και τα καρότα.
Ανακατεύουμε και σοτάρουμε 3-4 λεπτά. Προσθετουμε τις πιπεριες, το κρεμμυδι και σοταρουμε για αλλα 3 λεπτα.
Ρίχνουμε μέσα την μουστάρδα, το νερό, τον κύβο κότας, και το χυμό λεμονιού. Προσθετουμε το δεντρολιβανο και αλατοπιπερώνουμε.
Μεταφέρουμε σε ένα ταψί ή πυρέξ 24x34 εκ. και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε στο τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Όταν εξατμιστούν τα υγρά τους, προσθέτουμε το λουκάνικο και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε τα κάστανα και αφαιρούμε από την φωτιά. Αλατοπιπερωνουμε και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, και απλώνουμε από πάνω τα λουκάνικα με τα πλευρώτους. Ξανά βάζουμε στο φούρνο για άλλα 25-30 λεπτά χωρίς να τα σκεπάσουμε. Τέλος βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου