Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Χοιρινό κοκκινιστό σκέτη νοστιμιά με πράσα και πατάτες


 

Υλικά:

1 κιλό χοιρινό μπούτι

5 κ.σ. ελαιόλαδο

5 κλων. Πράσα σε ροδέλες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 καρότο σε ροδέλες

3 πατάτες σε κύβους

100 γρ. λευκο κρασί

1 κ.γ πελτέ

1 φλ. Χυμό ντομάτας

1 λίτρο νερό

1 κύβο κότας

1 φύλλο δάφνης

1 κ.γ. κουρκουμά

αλάτι

πιπέρι

 

Εκτέλεση:

 

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.

 

Σοτάρουμε για 7-8 λεπτά από όλες τις πλευρές έως να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον πελτέ. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με κρασί.

 

Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τα μπαχαρικά και τον κύβο κότας.  Σκεπάζουμε ισα ισα με νερό το κρέας.

 

Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα να μαγειρευτεί το κρέας και να μαλακώσει.  

 

Βάζουμε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

 

Κόβουμε τα πράσα, το καρότο σε ροδέλες και τις πατάτες σε κύβους. Τα προσθέτουμε στο τηγάνι και τα γλασάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

 

Όταν μαλακώσει το κρέας προσθέτουμε τα λαχανικά μας, σκεπάζουμε ξανά και αφήνουμε άλλη ½ ώρα σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτούν και να δέσει η σάλτσα μας.

 

Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου