Υλικά:
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
150 γρ. ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
250 γρ. αιγοπρόβειο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
200 γρ. ζάχαρη
5 αβγά
½ κ.γ. σόδα μαγειρική
Το ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Χυμό από 2 πορτοκάλια
1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσο σοκολάτας
300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος 54 %
130 ml. κρέμα γάλακτος 35 %
Εκτέλεση:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.
Ρίχνουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Προσθέτουμε στον χυμό πορτοκαλιού, τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και το αλάτι.
Βάζουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και ανακατεύουμε ενώ συγχρόνως ρίχνουμε το αλεύρι. Όταν θα έχουμε έναν πηχτό χυλό, προσθέτουμε τα τριμμένα καρύδια.
Βουτυρώνουμε και καλύπτουμε στον πάτο και γύρο, γύρο ένα στρογγυλό ταψί 28 – 30 εκ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα, στρώνουμε καλά και τοποθετούμε το φλουρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε από το φούρνο περιμένουμε 10 λεπτά και την αφαιρούμε από το ταψί. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα κατσαρολακι βάζουμε νερό, σε χαμηλή θερμοκρασία και από πάνω βάζουμε ένα μπολ για να δημιουργήσουμε Μπεν Μαρί. Ρίχνουμε στο μπολ την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και γίνει ένα λείο μείγμα. Στρώνουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, πάνω από την βασιλόπιτα και γύρο γύρο, μέχρι να την καλύψουμε με την σοκολάτα. Στολίζουμε από πάνω με ότι μας αρέσει.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλές γιορτές!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου