Υλικά:
½ λάχανο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φρέσκο
κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 μέτρια καρότα τριμμένα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο
άνηθο ψιλοκομμένο
1 αβγό
½ κ.γ. τζίτζερ
Αλάτι
πιπέρι
4 κ.σ. αλεύρι.
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε το σκληρό μέρος και ψιλοκόβουμε το λάχανο. Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό και όταν αρχίσει ο βρασμός, ρίχνουμε το λάχανο.
Βράζουμε για 5-7 λεπτά. Βγάζουμε το λάχανο από το νερό και το αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι. Όταν κρυώσει, στύβουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά.
Βάζουμε
λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια και τα καρότα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια με τα καρότα. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, το αβγό, αλεύρι και τα καρυκεύματα. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί.
Φτιάχνουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και από τις δυο πλευρές έως να πάρουν ένα ωραίο χρώμα και υπέροχη κρούστα. Αν θέλουμε τους συνοδεύουμε με γιαούρτι.
Καλή απόλαυση!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου