Υλικά:
700 γρ. θράψαλα σε ροδέλες
2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα φέτες
15 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. λευκό κρασί ξηρό
180 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.σ. πελτέ
700 γρ. νερό ζεστό
3 φύλλα δάφνης
Μπαχάρι στη μύτη ενός κ.γ.
1 ½ κ.σ. ρίγανη
1 κ.γ. κοφτή πάπρικα καπνιστή
Αλάτι
Πιπέρι
90 γρ. ελαιόλαδο για το τέλος
Εκτέλεση:
Βάζουμε ένα βαθύ σκεύος σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα 15 γρ. ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα τα θράψαλα και τα τσιγαρίζουμε για 8 λεπτά.
Αφαιρούμε τα θράψαλα από το σκεύος. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και όταν μαλακώσουν ρίχνουμε το κρασί αφήνοντας 1 λεπτό να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για λίγο. Ρίχνουμε το κονκασέ και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το μισό από το νερό, τα μπαχαρικά και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, τα 90 γρ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα θράψαλα. Τέλος μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά και το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Συνοδεύουμε με ένα υπέροχο αρωματικό πιλάφι.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου