Υλικά:
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
80 γρ. βούτυρο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
70 γρ. μέλι
1 κ.γ. ξίδι βαλσάμικο
1 κ.γ. σάλτσα σόγιας
2 σκελίδες σκόρδο
Λίγο μαϊντανό
φρεσκοκομμένο πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση:
Χαράζουμε με ένα μαχαίρι τα φιλέτα κοτόπουλου. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι. Τα περνάμε καλά από το αλεύρι.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και 30 γρ. από το βούτυρο. Προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα γυρίζουμε τακτικά από τις 2 πλευρές έως να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.
Ψιλοκόβουμε τις 2 σκελίδες σκόρδου και τις προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο.
Προσθέτουμε το ξύδι βαλσάμικο, την σάλτσα σόγιας και το μέλι. Αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά ενώ τα γυρνάμε συχνά μέχρι να έχουμε ένα υπέροχο χρυσαφί χρώμα.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Σερβίρουμε με ότι μας αρέσει.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου